Skönhetsbranschen idag

Oavsett vad man tycker om det hela, så växer skönhetsbranschen med miljontals kronor varje år. Det är naturligtvis både på gott och ont, då många människor blir besatta av sitt eget utseende och nästan förstör sig själva med alla behandlingar som finns. Hela branschen omsätter ca 2 miljarder kronor och den växer stadigt. lips-2122146_960_720Tyvärr kan vem som helst öppna en salong och kalla sig hudterapeut i Sverige, vilket är farligt då många har fått sina läppar förstörda, använt peelingmasker med syra som har förstört deras hud eller ögonproblem p g a oaktsam personal. Vissa tar bara en kurs eller kollar upp på nätet hur man gör och resultatet blir då oftast dåligt eller otillräckligt.

Men hur det än är, så är det numera helt normalt att gå till en hudterapeut eller göra en bröstförstoring och den mörka baksidan hindrar inte personer från att beställa tid. Kunderna är ofta yngre, men även pensionärer och män är vanligt. Män vågar numera vara lika fåfänga som kvinnor och andelen manliga kunder ökar markant.

Man ser det inte längre som en lyx, utan något som hjälper till att koppla av från en stressig vardag.

Mycket beror också på de sociala medierna där man hela tiden blir matad med vackra människor och företagens nyare teknik för en vackrare kropp. Istället för att träna, tycker många också att det är lättare att göra en fettsugning eller kroppsskulptering, än att ge sig iväg till gymmet flera dagar i veckan, år ut och år in.

Injektioner som botox och läppförstoring är några av de vanligaste behandlingarna, samt fransförlängning och nagelvård. När det gäller plastikkirurgi är det lika frekvent. Att ge sig själv en bröstförstoring är lika vanligt och normalt som att köpa nya kläder. Det är inte bara rika kvinnor som gör dem, utan alla från studenter och lågavlönade personer till celebriteter och kungligheter unnar sig implantat.

Det utvecklas hela tiden nya tekniker för att resultatet ska bli så naturligt som möjligt, och idag kan man även göra bröst-eller rumpförstorning med kroppseget fett, utan några implantat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *