Olika fillers för rynkor och volymbehandlingar

558526009_1280x720Om man vill göra en volymbehandling eller fylla ut huden på olika ställen, som t.ex en läppförstoring, kan man göra på flera sätt. Antingen gör man en fettransplantation med kroppseget fett, eller så använder man sig av fillers i huden som man sedan fyller på igen efter ett antal månader. Denna variant är den vanligaste. I början kan man vara tvungen att gå lite oftare innan man har fått den efterlängtade volymen, men sedan brukar en gång om året räcka. Det är bättre att börja lite mindre för att vänja huden än att lägga in för mycket på en gång.
Olika skönhetssalonger rekommenderar olika fillera och ibland kan det vara lite svårt för en nybörjare att veta vad som är bäst. Dock innehåller godkända fillers hyaluronsyra som redan finns i kroppen. Se till att alltid använda en känd filler och kolla alltid upp behandlaren först. Det har förekommit farliga ämnen i icke testade fillers på marknaden som har förstört folks läppar eller hud.

De vanligaste fillers är:

  • Restylane
  • Juvéderm
  • Teosyal
  • Esthelis
  • Macrolane som även används för naturlig bröstförstoring

Vad man sedan väljer beror helt på individen. Vissa tycker att Juvéderm ger förhållandevis mer volym, medan andra föredrar Restylane eller Teosyal eftersom det ger ett mjukare resultat.

Hydroxylapatit är den senaste tillfälliga fillern som ger ett mer varaktigt resultat. Här kan man vänta uppemot 2 år innan man återigen behöver fylla på. Den används oftast till djupgående rynkor och ojämnheter.

Det finns också permanenta fillers som Artecoll och Dermaliv m.fl. Här injiceras ämnet en gång och lägger sig som ett implantat under huden med en kapsel runt omkring, precis som vid en bröstoperation.

Till skillnad från tillfälliga fillers, går dessa inte ur kroppen, vilket ibland kan orsaka problem, beroende på hur huden eller kroppen tar hand om materialet. Som vid alla inopererade, främmande material, har alla personer olika förutsättningar för läkning och slutgiltigt resultat. Tala alltid med en läkare först!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *