Nya varianter på skönhetsbehandlingar

Hela tiden utvecklas det nya metoder och maskiner samt ny teknik för att ge kunderna det allra senaste inom skönhetsteknologi utan att ta till kniven. Många termer är ganska svåra att förstå, så en förklaring ska ges här.

Body Jet

Denna metod är en skonsammare behandling av fettsugning eller fettransplantation med kroppseget fett. Eftersom den är vattenassisterad, så överlever antalet fettceller bättre, vilket gör att de lättare stannar kvar efter transplantationen. Även konvalescensen är kortare och metoden ger i stort sett inga ärr. Behandlingar som t.ex. bröstförstoring eller rumplyft à la Kim Kardashian, är exempel på kroppskulptering på naturlig väg som utförs med Body Jet. Dock påstår vissa att fettcellerna har lika stor eller liten chans att överleva med äldre metoder.

Ultraformer eller Ultherapy

Detta är en apparat som hjälper till att strama upp slapp hud, framför allt i ansiktet och på hals med ultraljud. En behandling tar 45 min och resultatet kommer några månader efteråt eftersom det tar lång tid för huden att förnya sig. Det kostar ca 12 000 kr och metoden är ett nytt fenomen i Sverige.

Carboxy

Även Carboxy är en behandling som stramar upp huden och förbättrar hudbristningar och celluliter, sägs det. Påsar under ögonen och små rynkor kan också behandlas med Carboxy Therapy. Det är koldioxid som sprutas in i huden och hjälper den att förnya och förbättra sig. 6-12 behandlingar krävs för att se resultat.

Fraxel Laser eller Fractional Laser

Det här är starka laserbehandlingar som hjälper till att fräscha upp huden, strama till den och reducera hudbristningar. Är också effektiv på kirurgiska ärr då den tar bort det röda och gör ärret mycket mindre. Metoden är dyr och kräver upp till 5 behandlingar men har fått bra resultat runt om i världen. Den är även bra mot solfläckar och rynkor.

PRP – vampyrmetoden

vampyrmetodenDet senaste inom hudföryngring och håravfall. Blod centrifugeras för att blodplasma ska utvinnas och sedan placeras i hårsäckar eller i huden för yngre hud. Metoden är väldigt ny och inte riktigt kontrollerad ännu, men den har redan använts inom medicinen. Dock inte inom estetiska behandlingar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *