Hudvård och hemmakurer

Att göra skönhetsbehandlingar har varit ett fenomen och en liten lyx sedan mycket länge. Innan skönhetsbranschen gjorde sitt intåg, brukade kvinnorna göra husmorskurer med det som fanns i kylen eller ute i trädgården. Många har nog hört talas om att ägg och öl är bra för håret, havre och honung är bra för hyn och tepåsar eller gurka på ögonen piggar upp de mest svullna påsarna under ögonen.

Nuförtiden blir ofta sömnen lidande, kanske för att man jobbat för mycket eller suttit uppe på nätterna och spelat på casino eller oddsautomaten och totalt glömt bort tiden. Människan sover mindre och mindre, och alla måsten och intressen går före vila. När man spelar online kan det vara svårt att sluta, likaså för att kolla de sociala medierna. Om sömnen då blir lidande, syns det till slut på hy och ögon.

Det finns mycket man kan göra själv för att fräscha till sig. Här kommer några tips på naturliga skönhetsbehandlingar som man kan göra på egen hand eller med väninnorna:

För håret

young-2112270_960_720Är man blond är citron perfekt på sommaren för att bevara den blonda färgen. Ha i lite citron under tiden på stranden. Sol och citron bleker håret.

Äppelcidervinäger ger håret glansen tillbaka och varm olivolja som hårinpackning kan ge livet åter till det allra tröttaste hår. Även sköljningar med örter eller nässlor är kanonbra.

För ansiktet

En morotsmask är bra för oren hy och ger dessutom lyster. Mosade bananer kan användas som antirynkbehandling, och mosade tomater bleker och stärker huden. Yoghurt lär även vara en uppiggare och kan användas i kombination med de andra råvarorna. Ägg har uppmjukande egenskaper och är bra tillsammans med havre som renar huden.

För händer och fötter

Kokosmjölk, avokado och ananas är bra för grov hud. Ananas och avokado är dessutom perfekt som nagelbandskräm. Blanda med en äggula och lite äppelcidervinäger och doppa naglarna i 30 minuter.

För kroppen

Vill man göra en egen kroppslotion kan man blanda lite limejuice, rosenvatten och glycerin. Underbart för torr hud. Mot solbränna är en aloe veraplanta utmärkt. Den läker det mesta på huden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *