Att välja rätt hudprodukter

Tillhör du dem som kan lägga ned en förmögenhet på hudprodukter? Eller går du enbart på hudkrämens märke utan att bry dig så mycket om vilken hy du har?

Haka inte upp dig för mycket på vilket namn produkten har, utan välj den utifrån hudtypen. Annars kan man lätt bli oförsiktig, ungefär som vissa storspelare som utan att tänka, plöjer igenom hela nätet med blackjack och roulettespel, utan att bry sig om den rätta tekniken.

Att spela med pengar bör ske förnuftigt, och att ta hand om sig, likaså.

cosmetologist applying skincare treatments at cosmetology school

Behandlingar för blandhy

Om man har blandad hy, så tillhör man den vanligaste kategorin. Blandhy är olika hudtyper på olika zoner. Pannan, hakan och näsan utgör något man kallar för T-zonen och den är ofta fet. Välj därför produkter som är utvecklade för blandhy och komplettera med ansiktsmasker eller produkter som djuprengör de fetare partierna.

Behandling för fet hy

Om man har fet hy, är huden ofta glansig med vidgade porer och har därmed en överproduktion av talg. Viktigt är då att inte använda fel hudprodukter som kan förvärra tillståndet. Försöker man “torka ut” huden, produceras det ännu mer talg. Ibland är detta vanligt i yngre åldrar men det kan fortsätta även upp i mogen ålder. Fördelen är att torr hy blir mindre rynkig. Använd produkter för fet hy och försök hitta serum eller oljor som minskar talgproduktionen.

Behandling för torr hy

Torr hy kan strama och klia och har ofta små porer. Därför bör man inte göra peelingar som förstör mer än det gör nytta. Se till att huden både får fukt och fetter och använd gärna näringsrika ansiktsmasker för torr hy.

Behandling för känslig hy eller mogen hy

De som har känslig hy bör vara extra försiktiga med vad man äter och dricker och vara uppmärksam på olika väderlekar. Alkohol och tobak är inte bra och för mycket sol eller kyla, kan förvärra hyn. Ofta har personer med känslig hy små, små ådernät i ansiktet vid näsan eller på kinderna och man får lätt reaktioner. Använd lugnande produkter med hög solskyddsfaktor. Samma sak gäller för mogen hy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *